Jablkový koláč

Na 20 porcií potrebujeme: 2 vajcia, 40 g sladidla na pečenie, 50 g rastlinného tuku, 120 g celozrnnej múky, 300 g postrúhaných jabĺk, ½ prášku do pečiva, trochu škorice, papier na pečenie.

Jablkový koláč

Postup: postrúhané jablká zmiešame s mletou škoricou a necháme postáť. Žĺtky vymiešame so sladidlom na penu a pridávame postupne mäkký rastlinný tuk. Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosiatou zasypeme postrúhané jablká. Pridáme žĺtkový základ a zamiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do masy. Malú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a naň rozotrieme pripravené cesto. Pečieme v predhriatej rúre asi pol hodiny. Po vychladení pokrájame na rovnaké kúsky.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
Kcal 59/247 kJ      Bielkoviny 1,4 g      Tuky 2,5 g      Sacharidy 8,4 g (cca 0,5-1 SJ)

Pridaj komentár

Klikni sem pre pridanie komentára